persoonlijk advies?
Bel ons: 070-4300080

Historische stadswandeling Utrecht

Historische stadswandeling Utrecht

Utrechtse geschiedenis ontdekken?

Voor de gidsen van Utrechtse tours is geschiedenis niet doods, het is iets levends.
En dat zult u merken tijdens onze historische stadswandeling. Vol overgave zullen zij u vertellen welke belangrijke rol Utrecht speelde toen Nederland nog helemaal geen natie was en dat vanuit Utrecht het geloof werd gebracht in de Noordelijke Nederlanden.

Wist u bijvoorbeeld dat het luxe Grand Hotel Karel V al uit de 14e eeuw stamt en dat de Graaf van Leicester feest vierde op dit terrein met de mooie binnentuin? In die tijd sliepen de monniken in de grote slaapzaal, die nu bekendstaat als de Graaf van Leicester Zaal: De ruimte kunt u nog steeds afhuren wanneer u een feestje wilt geven, net zoals de Graaf zelf. Ook de bouw van de Domtoren kent een roemruchte geschiedenis. Eén van de eerste architecten die de Domtoren bouwde, was Jan van den Dom waarnaar de toren vernoemd is. Het duurde 61 jaar voor de bouw voltooid was, totdat in 1674 een hevige storm over de stad raasde en een groot deel van de Domkerk deed instorten. Sindsdien zijn de Domtoren en de Domkerk van elkaar gescheiden gebleven, zoals u met eigen ogen zult zien tijdens deze historische stadswandeling.

Onze gidsen nemen u mee op verkenningstocht door de oude binnenstad. U doet de Dom aan, u wandelt langs de Oude Gracht. Ook bezoekt u een heus stadskasteel, het Oudaen en bewondert u uit recenter geschiedenis de Winkel van Sinkel.

De historische rondeiding is bij uitstek geschikt voor wie zijn kennis van Utrecht wil verdiepen, na 1,5 of 2 uur zult u zien een beter begrip te hebben van de stadswording van Utrecht en met nog meer respect kijken naar al het moois in de Domstad. Wij kunnen uw stadswandeling ook verzorgen in het Engels, Duits en Frans.

  • Prijzen: 1 ½ uur: € 8,50 p.p. / 2 uur € 10,50 p.p.
  • Minimaal aantal deelnemers: 1 ½ uur: 10 personen / 2 uur: 8 personen
  • Tijdstip: Elke gewenst tijdstip
  • Startpunt: Vanaf elke gewenste locatie in het centrum
  • Geen extra kosten: Bij ons betaalt u geen boekingskosten

Bent u met minder deelnemers? Als u bereid bent voor het minimale aantal te betalen, kunt u ook gewoon voor minder personen boeken!!

V.a. €8,50 p.p vanaf 8 personen 1,5 / 2 uur
  • 6-19 personen 13,50 pp incl. BTW
  • 20 > personen 12,00 pp incl. BTW
  • Te boeken op elke gewenste dag en tijdstip
  • Talen: Nederlands, Duits en Engels
  • Professionele privé gids (met jarenlange ervaring)

Hier kunt uzelf een beoordeling van onze tours achterlaten

Name
Email
Review Title
Rating
Review Content

Contact